sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Jouluinen kokous

Kirjapiirimme kokoontui 25.12. mummolassa. Käsittelyssä oli Roald Dahlin Jaakko ja jättipersikka. T ja M eivät malttaneet olla keskustelematta myös "älyttömän hyväksi" todetusta Aikamatkustajan vaimosta, vaikka E ei ollut ehtinyt lukea sitä kokonaan. M esitteli myös seuraavan kirjavalintansa, Tuhat loistavaa aurinkoa. Ja kuten M:n lähettämästä kuvasta huomaa, tarjolla oli jouluisa valikoima suklaata (ainakin Brunbergin tryffeleitä, Geishoja, Fazermintejä, Julioita ja Dumleja) sekä lisäksi pikkuleipiä :)

 Jaakko ja jättipersikka ei oikein onnistunut voittamaan kirjapiirin suosiota, eniten ärsytystä aiheutti väkisin väännetyt riimittelyt , Amerikka-hapatus - Amerikka on onnen ihmemaa, jonne seilataan jättipersikalla, sekä häijy huumori. Tähtiä kirja sai yhteensä ***-.

 Aikamatkustajan vaimo puolestaan todettiin yksimielisesti kirjapiirissämme luetuista kirjoista parhaaksi. Pohdimme tosin hieman aikamatkailuun liittyviä paradokseja, mutta totesimme sen sitten hyödyttömäksi. Kirja oli suhteellisen kevyesti kirjoitettu, mutta monikerroksinen. Käsittelemme kirjaa tarkemmin seuraavassa kokouksessamme, joka toivottavasti pidetään tammikuussa.

 Seuraava kirja on siis Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa, jota on mainostettu hyvin liikuttavaksi kirjaksi. E tosin epäili, että aihepiiri saattaa ennemmin ärsyttää kuin itkettää. Saas nähdä, kuinka käy :) T ja M ainakin itkeskelivät jo Aikamatkustajan vaimoa lukiessaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti