maanantai 27. joulukuuta 2010

Aikamatkustajan vaimo

Aikamatkustajan vaimo oli erittäin hyvä ja liikuttava kirja. Itkeskelin melkoisesti sitä lukiessani, joten on suositeltavaa hankkia paljon nenäliinoja, kun aikoo lukea sen. Kirja kertoo Claresta ja aikamatkailevasta kirjastonhoitajasta Henrystä, jotka ovat pariskunta. Tavatessaan Henryn ensimmäisen kerran Clare on vasta 6-vuotias ja aikamatkalla oleva Henry 36. Samassa ajassa ollessaan heillä on kahdeksan vuotta ikäeroa. Aikasiirtymähäiriö paiskoo Henryä menneisyyteen ja välillä myös tulevaisuuteen.


 Kirja oli äärettömän mukaansatempaiseva ja hyvin kirjoitettu. Henkilöt tuntuvat aidoilta ja heidän kohtalostaan välittää oikeasti. Koska satun olemaan hitusen bibliofiili, pidin kovasti myös siitä, että Henry oli kirjastonhoitaja :) Kirjassa oli muutenkin miellyttävän kultturelli ilmapiiri, henkilöt keskustelivat sujuvasti filosofiasta ja siteerasivat runoja ja muuta. Ja Claren hahmo oli kiinnostava lapsi-nainen, vähän samaan tyyliin kuin Endymionin Aenea tai Dyynin Alia.

 Ehdottomasti tähänastisista kirjapiirin kirjoista paras :)

 PS. Täytyy tähän väliin hehkuttaa tuota hienoa Tokipiiri-kassia, jonka joulupukki toi! Vähänkö ihana! T aikoo ainakin käyttää sitä ihan kaikkialla :)


 T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti