tiistai 16. helmikuuta 2010

Kirjapiiri kokoontuu

Kirjapiirimme kokoontui ystävänpäivänä käsittelemään Liikkuvaa linnaa, josta kaikki olivat pitäneet kovasti. Taustalla pyöri kyseisen kirjan pohjalta tehty animaatio ja herkuteltavana oli äitin tekemää Maailman Parasta Pannukakkua hillon, kermavaahdon ja vaaleanpunaisen vaahtokarkkilevitteen kanssa. Keskustelu rönsyili aiheen vierestä, mutta onneksi myös varsinaista asiaa saatiin käsiteltyä. T sai hitusen satikutia häpeällisesti väärin merkitystä tunnistetiedosta, joka oli osoittautunut mahdottomaksi korjata :)

                                Fluff on hyvää herkkua kirjapiirin kokoukseen
                                                      
Liikkuva linna oli kaikkien mielestä hurjan hyvä ja jopa tähänastisista kirjapiirin lukukokemuksista paras (no ei niitä kirjoja ole tietysti ollut vasta kuin neljä, mutta silti). Päätimme tämän innoittamana ottaa käyttöön kirjojen jälkifiilismittarin, jolla arvostelemme tästä eteenpäin luetut kirjat. Korkein mahdollinen pistemäärä on viisi tähteä. Joten olkaatten hyvät, tässä ensimmäinen Tokipiiri-arvostelu ikinä:

Liikkuva linna
*****
Hieman keskustelua herätti se, millä perusteilla tähdet tullaan antamaan - täytyykö kirjalla olla kenties oikein nerokas juoni tai erityisiä kaunokirjallisia ansioita. Päädyimme kuitenkin tuohon mielivaltaiseen fiilis- perusteeseen. Siis jos tuntuu siltä, että kirja on lukukokemuksena kaikin puolin ihana tai hyvä niin tähtiä ropisee. Saa nähdä, kuinka Nick Caven käy...

Toinen merkittävä päätös, jonka teimme tämänkertaisessa "istunnossamme" oli, että tästä eteenpäin voimme esitellä blogissa myös muita kirjoja - esimerkiksi jos on sattunut lukemaan niin hyvän kirjan, että haluaa aivan välttämättä esitellä sen toisille, tai jos vaikka haluaa listata vaikuttavimmat lukukokemukset TOP 10 ikinä tai muuta vastaavaa :) Näistä sivuhorinoista tullaan käyttämään tunnistetta Sivuhorinoita erotuksena varsinaisista kirjapiirin kirjoista.

Tällainen oli pääpiirteissään tämänkertainen kokoontumisemme. Seuraava kirja onkin sitten tuo Nick Caven Kun aasintamma näki Herran enkelin.

PS. Vaahtokarkkilevite oli aivan erinomaista, suosittelen :)

T

3 kommenttia:

 1. Voinemme vielä muokata noita tähtiä & sopia, miten ja mihin väliin tuo arvostelu aina laitetaan niin ei tule sanomista ;)

  T

  VastaaPoista
 2. Minusta nuo tähdet on kivat :) Ja kai se kirjoittaja voi aina päättää, mihin väliin laittaa, erottuuhan ne sieltä seasta kuitenkin. Tai ehkä sentään ei ihan keskelle tekstiä, että tuo kappaleesta erottaminen on aika hyvä juttu :D

  -E.

  VastaaPoista
 3. Hei te ootte oppineet laittamaan kuvatekstejä? :D

  - M

  VastaaPoista