maanantai 22. syyskuuta 2014

Peikoista ja ihmisistä

Nyt kun M päivitti ajatuksiaan Staalosta, tuli siitä jonkinlainen inspiraation pisara tänne minunkin suuntaani. Tunnustettava on, että blogin päivittäminen on tullut laiminlyötyä taas viime aikoina. Mutta parannan tapani!

Sitten kirjaan. Staalo oli hyvin erikoislaatuinen kirja. Kirjoitustyyli ja kerronta oli todella realistista ja yksityiskohtaisen kuvailevaa. Minuun tällainen yksityiskohtainen ja taustoittava kerronta uppoaa kyllä täysillä! Aiheesta huolimatta, ei tullut mieleenkään kyseenalaistaan tarinan todellisuutta (vai kertooko tämä enemmän omasta heikosta todellisuudentajustani?).

Päällimmäisenä kirjasta jäi kuitenkin mieleen ihmiset, jotka hoitivat staaloja ja pyrkivät pitämään ne salassa. Se, miten he nappasivat mukaansa lapsia, joita "kukaan ei kaipaisi", jotta nämä leikkisivät peikkojen luona ja pitäisivät ne siten tyytyväisinä. Etenkin ahdistavaa oli se, miten he uskottelivat lapsille, että heidät on hyljätty.

Minuun kirja teki kyllä vaikutuksen ja olen tyytyväinen siitä, että tuli tilattua tämä ihan omaksi :)

Sitten toiseen asiaan. Seuraavan kirjan valinta taisi olla minun hommani. Ensin ajattelin valita taas jotain suomalaista, mutta sitten vastaan tuli kirja, mikä vaikutti niin sympaattiselta, että siihen on pakko tarttua. Eli siis James Bowenin Katukatti Bob. Jos vain ei muut piiriläiset ole sitä vielä lukeneet?

-E.1 kommentti:

  1. Mulle ainakin sopii uusi kirja, en ole tutustunut aiemmin :)

    - M

    VastaaPoista