keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Raskaana olevan sivuhorinoita

Haluan ehdottomasti esitellä T:tä saamani neuleohjekirjan sekä tehdä pienen maininnan tuosta valitsemastani Vuoden mutsista.

Aloitan Vuoden mutsista. Minusta, mistä mitään tietämättömästä, kirjassa on ihan asiajuttuja(kin), verhottuna jonkilaiseen sarkastiseen "päin p:tä menee kuitenkin"-huumoriin. Toisen kirjan tekijän raskausviikkoselitystä peilaan joka viikko omaan tilanteeseeni, ja vaaleanpunaisen hattaran sijaan kyseinen viikkoselitys on ollut hyvin lähellä totuutta.

Kannattaa lukea, oli sitten itse tai joku tuttavapiiristä raskaana:  http://www.projectmama.info/2013/01/raskausviikot-explained.html

Ja sitten itse sivuhorinaan. T:ltä sain siis joululahjaksi Sari Savikon toimittaman "Pienten pukimet"-kirjan. Siinä on "nostalgisia neuleohjeita vauvoille ja taaperoille". Aivan ihana kirja! On myssyä, nuttua, mekkoa ja sukkaa, kaikki vuosilta 1930-1950. Ohjeet näyttävät selkeiltä, ja ne kuvat! Pieniä vauvoja ja taaperoita ei (ainakaan nyt raskausviikolla 25) voi huokailematta katsoa!

Ensimmäinen raskaana tekemäni vauvaneule on nyt siis kyseisestä kirjasta. Ihastuin luumunväriseen lankaan, ja tällaiseen ylipolvensukka-ohjeeseen:


Ohje on vuodelta 1945, ja lankana on käytetty merinovillaa.

Oma (vielä keskeneräinen versioni) kyseisestä ohjeesta:


Neulomisesta tulee hyvä mieli. Ja hyvillä mielin on mukava olla raskaana.

- M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti