sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Kvanttivaras ja lukijan dilemma

Kun (mitä tahansa) kirjaa googlettaa, siitä löytää aina vähän sitä ja tätä; lähinnä kirjakauppojen esittelyitä, ihmisten lukukokemuksia eli nyt niin trendikkäitä blogeja :), sekä kriitikoiden arvosteluja. Kvanttivaras (engl. Quantum Thief) on tässäkin tapauksessa erityinen; googletapa sitä, ja saatat löytää sanakirjan kirjan termeistä ja keskusteluja kuten "Could someone explain the ending of The Quantum Thief to me..."

Kirjoittaja, Hannu Rajaniemi, on opiskellut matematiikkaa ja teoreettista fysiikkaa sekä väitellyt tohtoriksi säieteoriasta. Kirja onkin yhdistelmä veijaritarinaa ja fysiikan rajattomia mahdollisuuksia, Marsin punaisella planeetalla, kaupungissa joka ei (juuri) koskaan pysähdy, ja jossa elävät olennot voivat suojata ajatuksensa, muistonsa ja jopa itsensä yksityisyysasetuksilla.

Kvanttivaras ei siis ole helppo lukukokemus, ja sen lukemista voi myös itse vaikeuttaa valitsemalla sen joulunajan kirjaksi, eli luettavaksi silloin kun aivot ovat pehmeää suklaakonvehtimössöä.

Punnersin itseni läpi 440-sivuisen kirjan (lainaus sivulta 287: "Eikö  jokainen eletty hetki ole tietynlainen huippukohta?"), ja paljon ei käteen jäänyt, lähinnä tunne, että olisin voinut saada tästä kirjasta irti niin paljon enemmän..!

- M

PS. T&E, minulla on seuraava kirja mietittynä jo :). Luvassa on... tajunnanvirtaa! ?!?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti