tiistai 14. elokuuta 2012

Pilvikartastosta

Tokipiiriläiset kokoontuivat 8.8. pitkästä aikaa (vai tuntuuko minusta vaan siltä?) turisemaan ajatuksista, joita Pilvikartasto herätti. Miljöönä oli tällä kertaa ruotsinlaiva, ja poikkeuksellisesti kokouksessa oli mukana myös vieraileva jäsen, joka tyytyi lähinnä hihittelemään yläpediltä muiden lennokkaille ajatuksille. Tai eivät ne välttämättä niin lennokkaitakaan olleet.

Kaikki olimme yhtä mieltä siitä, että kirja olisi todennäköisesti ollut kokonaisvaltaisempi lukukokemus, jos sitä olisi hieman hiottu eteenpäin; töksähtelevä rakenne teki lukemisesta varsinkin alussa melkolailla puuduttavaa. T (eli minä) ja M kuitenkin pääsimme tästä yli tulkitsemaan (tai ylitulkitsemaan) kirjan syvällisempiä teemoja, kuten ihmisten ahneutta ja alttiutta alistaa ja käyttää hyväksi heikommassa asemassa olevia. Etenkin tarinat tulevaisuuden pikaruokalan kloonitarjoilijasta sekä vanhainkodista karkaavista vanhuksista koskettivat. Vastarannankiiskenä E tosin oli sitä mieltä, että kirjassa ei ollut löydettävissä syvällisempiä teemoja, eikä se ollut erityisen vaikuttavakaan. Tästä huolimatta kirja sai arvosanakseen 4-.

Jawat on niin somia, varsinkin hohtavasilmäiset
Pohdiskelimme myös, josko ryhtyisimme tästä eteenpäin lukemaan, tai ainakin aloittamaan kirjat samoihin aikoihin. Saataisi helpottaa keskustelua.

T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti