sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Pilvikartasto - wau!Ensimmäisen sadan sivun jälkeen olin valmis sanomaan Pilvikartastoa maailman hitaimmin luettavaksi kirjaksi. Lyhyehköt tarinat, jotka liittyivät jotenkin toisiinsa, olivat kyllä "ihan jännä" idea, mutta kirjassa tokipiirin suosikkisanaa mukaansatempaisevuutta ei ollut kyllä ollenkaan. Eikä ensimmäisistä tarinoista vielä ymmärtänyt kuinka syvissä vesissä ja ihmislajin perimmäisten kysymysten äärellä liikuttiinkaan!

Puolivälissä kaikki muuttui. Kirjan loppuun luettuani täytyy kyllä sanoa, että tämä on aivan erinomainen kirja! Kirja on niin hyvä, että pääsee epäviralliselle suosikkikirjojeni listalle. Päällimmäinen ajatukseni Pilvikartastosta on WAU!
"Jos me uskomme, että ihmiskunta pystyy ylittämään hampaan & kynnen lain, jos uskomme, että eri rodut & uskontunnustukset voivat jakaa tämän maailman yhtä rauhanomaisesti kuin orpolapset jakavat bankupähkinäpuunsa, jos uskomme, että johtajien tulee olla oikeudenmukaisia, että väkivalta on suitsittava, että vallan tulee olla tilivelvollinen teoistaan & maan & valtamerten rikkaudet on jaettava tasapuolisesti, niin sellainen maailma tulee todeksi.
En ole sinisilmäinen. Se on maailma, jonka todeksi tekeminen on kaikkein vaikeinta."

Kirjan päätti tarina, joka myös aloitti kirjan. Sen toiseksiviimeinen tarina oli jatkoa kirjan toiseen tarinaan. Jossain välissä oletin, että ydinvoimalasta kertova tarina olisi ollut T:n mainitseva käänteentekevä tarina. Erittäin hyvä tarina se oli myös, mutta noin keskimmäinen tarina räjäytti potin. Kloonattu geenimanipuloitu ihminen, joka tekee pikaravintolassa työtä 19 tuntia päivässä maksaakseen takaisin Investoinnin ja päästääkseen sitten Autuuteen - WAU!

Dystopia, eettiset kysymykset, ihmisten jatkuva heikompien sortaminen, rotuennakkoluulot, rahan valta, teknologian valta, pahuus, ihmisyys, ihmiskunnan tulevaisuus. Väkivalta, vanheneminen. Ihmisten tilanne maailmantuhon jälkeen. WAU.

Olen melkein sanaton.

- M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti