keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Vielä Miehistä, jotka vihaavat naisia....

Vielä ennen uuden kirjan aloitusta, otetaanpas pieni askel taaksepäin ja palataan Miehiin, jotka vihaavat naisia. Olimme melko yksimielisiä siitä, että aloitus ja lopetus olivat kirjan huonoimmat osat. Itse pidin koko kehyskertomuksen talousrikos-juttua hieman tyhjänpäiväisenä, eikä se missään vaiheessa yltänyt murhamysteeri-osion tasalle, ei kerronnallisesti eikä tyylillisesti. Koko kehyskertomus oli harmillisen irrallinen muuhun juoneen verrattuna.

Mutta itse murhamysteeri, se oli harvinaisen jännittävä! (Toinen seikka, josta olimme koko joukko yhtä mieltä.) Vaikken mikään suuri dekkarien ystävä olekaan, tämä tarina vei kyllä mukanaan minutkin. Voisi kuvitella, että vanhojen valokuvien ja asiakirjojen tutkiminen ei lähtökohtaisesti ole kovin mielenkiintoista luettavaa, mutta Miehet, jotka vihaavat naisia onnistui pitämään otteessaan.

Seuraavaksi siis käsiksi Liikkuvaan linnaan. Elokuva kuuluu suurimpien suosikkieni joukkoon, ja kuten T:kin mainitsi, Noidan veli oli ainakin varsin mainio kirja, kun sen joskus hamassa menneisyydessä olen lukenut. :)

-E.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti