maanantai 13. huhtikuuta 2015

Juttua mutseilusta

Tokipiiriläiset kokoontuivat äitinsä luona jo tuossa maaliskuun puolella, mutta allekirjoittanut M on jotenkin ollut vaihteeksi taas hyvin saamaton kaikkien asioiden suhteen. Kiireinen mahan kasvatuksessa!

"Nyt on tosi kyseessä: paluu sairaalasta kotiin vastasyntyneen lapsen kanssa. Minä, mies ja puolimetrinen kääpiö. Miten tästä selvitään? Pysyykö se hengissä? Mistä tiedän, että se on kakannut? Mitä jos se ei halua syödä? Onko tässä äänenvaimenninta tai mute-nappulaa? Kenelle voi soittaa? Pelkoni osoittautuivat turhiksi. Koska ajatus ei kulje, paniikkitilan lietsominen ei onnistu." Vuoden mutsi, s. 124

"Vuoden mutsi" sai tähtiä yhteensä 4, joten se oli yllättävänkin pidetty. Kirjan "missio on ilahduttaa ja tsempata äitiä matkalla kahdesta viivasta yhteen kynttilään". E tosin totesi, että tämä kirja ei kyllä saa vauvakuumetta aikaiseksi. T oli ennakkoon arvellut, että kirja voisi olla tyhmä, mutta paljastui lukiessa ihmeen hauskaksi.

M piti siitä, että kirjasta oli turha hehkutus kaukana, mutta siinä oli mukana myös järkijuttuja ja neuvoja. Tosin tietoiskut eivät aina niin selkeästi erottuneet ironian seasta.

T piti kirjan vertaistuesta *tähän hekottelua*, ja arvioi kirjan hyödylliseksi ekaa odottavalle. Ja yllättävän monesta asiasta voi kirjan mukaan ärsyyntyä!

M siirtyy tästä täyttämään kirjan osiota "Hyvä luoja että pänni raskaana", avautumiselle on varattu (vain) 1/3 sivua...

Kirjan tekijöiden blogit:
http://www.projectmama.info/
http://www.salamatkustaja.com/

MEi kommentteja:

Lähetä kommentti