maanantai 20. syyskuuta 2010

Suuri lammasseikkailu alkaa!

Tunnustan, Aasintammasta aiheutuneen järkytyksen jälkeen suhtauduin hieman epäilevästi E:n uuteen valintaan, Haruki Murakamin Suureen lammasseikkailuun. Onneksi epäilys oli turhaa - Lammasseikkailu on erittäin hyvä kirja!

Olen lukenut kirjasta noin kaksi kolmannesta ja juonesta voin sanoa sen verran, että kirja kertoo tavallisesta 30-jotain-vuotiaasta tokiolaismiehestä, naisesta, jolla on täydellisen kauniit korvat sekä jumalallisesta lampaasta, joka toisinaan asustelee ihmisten sisällä. Kirjoitustyyli tuo mieleen esim. J.D. Salingerin, Charles Bukowskin - tai Hunter S. Thompsonin. Paitsi että Suuri lammasseikkailu on edellä mainittujen kirjailijoiden teoksia mukavampaa luettavaa.


"Miltä se sitten tuntui, kun lammas oli ruumiissanne?"
"Ei oikeastaan mitenkään erikoiselta. Tuntui vain siltä, että sisälläni oli lammas. Tunsin sen aamulla. Kun heräsin, minussa oli lammas. Täysin luonnollinen tunne."

..."Mitä ihmeen aikeita luulette sillä lampaalla olleen?" 
"En tiedä", Lammasprofessori tuhahti. "Se ei kertonut minulle mitään. Mutta yksi tärkeä tavoite sillä elikolla oli. Sen minä tiedän. Valtava suunnitelma muuttaa ihmiskunta ja ihmisten maailma." 

Jatkoa seuraa, jahka olen lukenut kirjan loppuun. Ja ehkä kuviakin :)

T

1 kommentti:

  1. Minä olen lukenut jotain parikymmentä sivua. Ei oikein vielä lähtenyt lentoon... Täytyy pian ryhdistäytyä

    - M.

    VastaaPoista